Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vilket kontonummer för ingående moms 12 %

Hej. Vilket konto ska jag använda för ingående moms 12 %? Jag har letat överallt, även i baskontoplanen, men hittar bara kontonummer för reducerad moms vid utgående moms. OBS, jag vill inte ställa om mitt momskonto på 12 %, för det här gäller ju bara enstaka inköp som lunch o.d. Tacksam för svar.

Kommentarer

 • Hej!
  Vi har inget färdigt konto för det. I Smart har du däremot ett konto som heter "4010 inköp varor och material" som du kan bygga vidare på. Lägg upp ett nytt konto under Inställningar - Konton - Kontoplan. Lägg till ett nytt konto med "+" knappen högst upp till höger och ange ett konto som har nummer... 4012? (bara ett förslag, har du ngn som skall hjälpa dig med bokföringen så fråga vad denne tycker är bäst) och benämningen "Inköp tjänster". Anger du momskod 62 så beräknas belopp som läggs på detta konto med 12% moms och läggs i rätt ruta i momsrapporten.

  Peter
 • Tror inte Peter förstod frågan. Konto för avdragsgill intern rep är 7631, där ska momskod vara 62. Momsen läggs på konto 2641 som vanligt.

  gunnar
 • Hej, Tolkar jag det som att det svar jag gav, momskod 62 stämde och att du vill använda konto 7631? Då är det bara att lägga upp det kontot i kontoplanen enligt beskrivningen i mitt svar men att du anger konto 7631 istället för 4012 som jag gav som exempel.

  Peter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy