Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Bokföring - Momsrapporten adderar

Hejsan!
Min momsrapportering adderar ruta 10, 11, 12 och 48 från de föregående momsrapporterna.
Jag  har räknat för hand och skillnaden är exakt att programmet adderar.  Alltstå att dessa rutor ökar med "rätt" moms för varje gång. Tex. ruta  10,  41367,-, förra perioden stod det i den rutan 32407. Med miniräknare  räknade jag ut att rätt moms denna period är 8960 (alltså skillnaden!)
Jag  har i efterhand skrivit ut ett verifikat (har aldrig gjort detta innan,  först på perioden 2017-04-01-2017-06-30, fortfarande fel. Skrev ut  verifikat på perioden innan och sista i förra året. (har dock de 3  första perioderna i 2016 inte utskrivna.
Hur löser jag detta då det  inte är meningen att jag ska sitta med min miniräknare och skatteverkets  program påpekar varje gång att det är något som inte stämmer.
Tacksam för svar.

Kommentarer

 • Hej,

  När du tar ut en momsrapport frågar Smart Start om du vill
  göra en momsavstämning, har du gjort en momsavstämningsverifikat? Om du inte har gjort detta så har inte momsen för förgående månad inte nollställs.

  Babak
 • Jag har gjort det i efterhand enl. det jag skrev ovan "jag  har i efterhand skrivit ut ett verifikat (har aldrig gjort detta  innan,  först på perioden 2017-04-01-2017-06-30, fortfarande fel. Skrev  ut  verifikat på perioden innan och sista i förra året. (har dock de 3   första perioderna i 2016 inte utskrivna." Alltså momsavstämningsverifikat.
  Ingen skillnad tyvärr 🙁
  Jenny
 • Hej,
  Vilka kvartaler har du gjort momsavstämning på samt vilka momsperioder stämmer?
  Efter varje momsperiod som är slutförd skall man skapa momsavstämingsverifkat  så att momsen "nollas" när man börjar i det nya perioden.

  Om man inte skapar momsavstämningsverifikat och börjar bokföra i den nya perioden så summeras momsen från förgående månad samt den månaden man skall skicka in momsen för.
  Babak
 • Jadu bra fråga.
  Jag har printat ut alla rapporter sedan förra året och det bara adderar. Ingen momsavstämning förutom det jag gjorde igår av perioderna 2016:4, 2017:1 och 2017:2
  Roligt nu är att det adderat sedan 2016:1 för att i momsrapporten 2016:4 visar på 0 i samtliga momsrutor! När jag går in och ska titta på 2017:1 så frågar den om jag vill göra ett verifikat. Det gjorde jag ju igår! Ingen skillnad fortfarande utan den adderar och adderar.
  Snälla HJÄLP!
  Jenny
 • Hej,

  Du är välkommen att ringa in till oss på 0303 688 55 men då kommer samtalet debiteras 249 exkl moms. Då vi måste koppla upp oss mot din dator och felsöka.
  Babak

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.