Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Fakturering - Hur ansöker man om rot hos Skatteverket?

Har precis fått betalt från en kund och registrerat betalningen. Nu vill jag gå vidare och ansöka om rot hos Skatteverket. Hur gör jag det?

Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej,
  Det smidigaste sättet att ansöka om avdrag för Husarbete är att ladda upp en XML-fil direkt till Skatteverket. Smart Start hjälper dig skapa XML-filen, du ansvarar för att spara ner filen på lämpligt ställe på din dator och laddar sedan upp den på Skatteverkets e-tjänst. Välj ”Import & Export-Exporter-Export ROT/RUT-avdrag till Skatteverket”. Välj om det gäller avdrag för ROT eller RUT och ev. intervall på fakturadatum. Då visas en lista med de ansökande personerna som är möjliga att söka avdrag för. Markera de personer du vill ta med i.

  Babak
 • Hej!
  Håller på med en ansökan till skatteverket om rot, när jag skall skriva in kundnummer,fakturanummer så får jag inte upp någon lista att välja från, hur jag än skriver i rutan, kommer ingen kund upp. Det har fungerat förut när jag ansökt. Mvh Jens
  Jens
 • Hej,

  Om du ändrar "Startdatum" samt "Slutdatum"(tar ett längre tidsintervall), dyker den upp då? När du bockar i "Visa redan inskickade ansökningar" finns den där?
  Babak
 • Hej igen

  Nu fungerar det, vet inte riktigt hur det gick till, jag klickade lite överallt. Kan det vara så att fakturorna står som förfallna trots att dom  är betalda? Hur ändrar man status på fakturan? Jag har inte min bank kopplat till programmet. Mvh Jens
  Jens
 • Hej,

  När dem är betalmarkerade så kan dem inte vara förfalla.
   Du skall kunna klicka på fakturan (via Fakturering) och sedan välja "Betalningar" för att betalmarkera fakturan.

   
  Babak
 • Hej, jag har precis samma fel som Jens ovan beskriver. Jag får inte upp några kunder heller, varken om jag söker på kundens namn eller faktura nr.
  Jag har gjort en XML-fil tidigare och fått utbetalning från SKV men nu vill det inte fungera.
  Vad kan det bero på?
  Jonas
 • Hej Jonas!
  Har du registrerat inbetalningen från kunden? Om du inte gjort detta så kommer inte XML filen synas som du skall ta ut till Skatteverket. Du kan ändra datumintervall, start- och slutdatum.

  Om det inte fortfarande fungerar så är du välkommen att ringa in till oss på 0303 688 55.
  Babak

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.