Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

"främmande" konton som dök upp vi importering av IB

jag har skapat nytt bokföringsår och importerat IB och då finns där en mängd nya konton som vi inte har haft med förut. jag har försökt ta bort dom men det är bara vissa jag lyckats ta bort. jag får svaret: Kontot används av en artikel, inställning, favorit eller finns på ett verifikat. mig veterligen har vi aldrig använt dessa konton. Vad har hänt?

Agneta Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hur gjorde du importeringen av IB? Vilka konton har importerats? Det går inte att ta bort kontot eftersom du exempelvis har kontot under Favoriter i grundboken.

  Isabelle
 • jag skapade nytt bokföringsår och därefter gick jag och importerade IB och när jag skulle titta på rapporter och balansräkning så fanns där konton som jag aldrig använt någonsin med och en del går att ta bort medan andra inte går att ta bort. t.ex 1920 postgiro som jag aldrig använder utan alltid har använt 1940 bank. 1920 har aldrig funnits med tidigare och jag har överhuvudtaget ingenting liggande som favoriter. Märkligt.

  Agneta
 • Kontot kan även finnas med under inställningar, exempelvis under Inställningar - Konton - Betalning. Finns det belopp med på detta kontot eller är det 0 :- ?
  När du tar ut balansrapporten, väljer du visa alla konton med transaktioner under räkenskapsåret eller Visa alla konton?

  Isabelle
 • intressant, under Inställningar - Konton - Betalning har jag aldrig varit förut men där syns 1920 men det talar inte om att det skulle finnas någon summa på det, bara ett antal konton och där fanns också 1513 under Husarbeten och det är inte heller något konto vi någonsin använt. hur kom dom in i det hela?

  Agneta
 • nej det finns inget belopp på balansräkningen vare sig på 1920 eller 1513

  Agneta
 • balansrapporten visar ingenting om jag väljer konton med transaktioner under räkenskapsåret (kanske borde visa att jag importerat IB) men om jag väljer alla konton kommer det upp massor och då ser man också det importerade IB

  Agneta
 • Gå in på Inställningar - Konton - Betalning, ändra plusgiro 1920 och husarbete 1513 till annat valfritt konto, därefter kan du inaktivera kontona.
  Om du väljer Visa alla konton med transaktioner under räkenskapsåret, får du inte med en kolumn med den ingående balansen? Låter märkligt... Oavsett om du väljer Visa alla konton med transaktioner under räkenskapsåret/Visa alla konton ska den ingående balansen komma med.

  Isabelle
 • Jag har nu kunnat inaktivera en del konton men det finns fortfarande ganska många som jag vet att vi inte har användning av. Varför kan jag inte ta bort dom? t.ex konto 2637 Utg moms omv skatt sv. red2, vi har ingen omv.skatt överhuvudtaget så det kontot skulle jag gärna vilja inaktivera. Hur kan jag göra detta? Till svar när jag försöker inaktivera kontona är detta: Kontot används av en artikel, inställning, favorit eller finns på ett verifikat. Vi har aldrig någonsin använt detta kontot eller lagt det som favorit eller på något verifikat. Hur ska jag kunna inaktivera detta konto?

  Agneta
 • Kontot finns troligen under momsinställningarna, kontrollera under Inställningar - Konton - Moms.
  Ta bort kontot från inställningen, därefter kan du inaktivera kontot.

  Isabelle
 • Förra året, liksom året dessförinnan, när jag importerade IB så kom enbart de konton som jag hade använt under tidigare år med, men i år när jag importerat IB kommer hur många konton som helst med både de jag använt tidigare och en massa andra som jag aldrig någonsin använt. Jag har aldrig tidigare behövt justera min kontoplan som jag hade inlagd men plötsligt måste jag ta bort en massa konton. varför blir det så här? Har jag gjort något fel i samband med importen av IB?

  Agneta
 • Importerade du IB via en fil? Kan filen innehållit fler konton än vad du använt sedan tidigare?

  Isabelle
 • nej jag importerade IB, som jag alltid gjort, via er sida och det är därför jag inte förstår vad som hänt, eftersom det alla gånger tidigare inte blivit på detta sättet. kan det vara något fel på importeringen?

  Agneta
 • Det är inget vi känner till. Vänligen maila balansrapporten och kontoplanen för föregående och nuvarande år, smart@hogia.se

  Isabelle

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy