Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Bokföring - ändra redan bokförd verifikation

Jag har bokfört en verifikation i januari och upptäckt att jag bokfört på 4010 och det skall vara 4056. Hur kan jag ändra detta nu?
Siv Stenman haga Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Du kan göra ett rättningsverifikat och sen skapa ett nytt verifikat med rätt konto. Eftersom det är i kronologisk ordning när det gäller datum så kommer rättningen och det nya verifikatet på det datum du har registrerat sist.

  Du kan också radera verifikat men då raderas alla verifikat som ligger efterföljande. Det gör du under Inställningar>Bokföring>Makulera verifikat. OBS! När du makulerar skall du ange serie och från och med det verifikatnummer du vill ta bort. Detta och alla efterföljande verifikat i serien makuleras och kan inte återställas.
  Margareta Support
 • Hej, jag undrar över detta med att man inte kan gå in på ett verifikat och ändra direkt på det. Dessutom är det lite märkligt att man inte kan ändra på rätt datum. När man vill ha ut en huvudbok på ett visst konto, hur gör man då? Personligen blir det svårare att hålla koll på vad man rättar, när det inte blir på samma datum som originalverifikatet,
  Jag som undrar heter Lisa Hofvander, Stabil Redovisning, hjälper Jenny Sense med Bokföringen
  Jenny Green
 • Hej,
  I Smart Bokföring när du klickar på verifikationen och väljer "Kopiera & Vänd" så kan du välja vilket datum "nollställningsverifikatet" skall lägga sig samt om du vill lägga ersättningsverifikatet i samma verifikat.

  Babak

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.