Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Bokföring - Ändra moms manuellt i verifikat

Funderar hur jag gör om jag vill ändra momsen manuellt i ett verifikat. De flesta är inställda på 25%, och i vissa få undantag har jag 12% och 6% som jag skulle vilja ändra manuellt.

Kommentarer

 • Hej,
  Enklaste är att lägga upp konton med rätt momskoder. Om du skall bokföra försäljning som avser 25% skall du använda momskod 1. Avser det försäljning med 12% då är momskod 2 samt försäljning 6% så är det momskod 3.

  När det gäller Inköp eller kostnader som avser för företaget så kan du använda dig av momskod 61 för inköp som avser 25%(ingående momsen). Momskod 62 används för inköp 12% samt momskod 63 för den 6%.


  Babak
 • Hej, tack för snabbt svar.

  Jag har konton med rätt momskod i min kontoplan, men när jag skriver in det i ett verifikat blir det ändå moms 25% på automatik. Är det för att jag behöver lägga den som en favorit? Isf, finns det någon guide hur jag lägger till en favorit, tyckte det var lite krångligt att få till med debet och kredit.

  Tack.
  Maria
 • Hej,
  När du inne i "Skapa verifikat", där kan du bocka i "Momsomräkning". Om det är urbockad så kommer inte momsbeloppet med i verifikationen.

  Babak

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.